Trăind realist

—29 aprilie 2012


de Petru Beltechi

Eclesiastul

Mulţi oameni cred că singura cale spre succes este să fii mai competitiv, să devii mai puternic, mai deştept, mai iute decât ceilalţi. Solomon observă însă că această cale duce într-o fundătură. Chiar dacă alergi mai iute decât alţii în viaţă, asta nu înseamnă că eşti împlinit, chiar dacă ai şcoală asta nu înseamnă că ştii să trăieşti realist în această lume nesigură, chiar dacă ai putere asta nu înseamnă că ai câştigat războiul. Bogăţia cuiva nu-i garantează în mod automat fericirea.

Sloganul pe care Solomon îl spune – ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări este un fals. Omul nu poate controla succesul, nu există şansă sau noroc. Numai Dumnezeu poate să-ţi dea succes în viaţă şi degeaba ţi-ai pus nădejdea în circumstanţe favorabile sau te bazezi pe abilităţile tale.

Iată cheia succesului:

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la legea Lui! (Psalm 1:1, 2)

 

Descarcă acest mesaj +

Alte mesaje din aceeaşi serie:
Viaţa sub soare
Mănâncă, bea, munceşte
Toate la timpul lor
Mărturia unui cinic
Tirania aparenţelor
Păzeşte-ti piciorul!
O stradă înfundată?
Ce este mai bine pentru om
Incertitudinile vieţii
Cum să te bucuri de viaţă
Viaţa – o aventură
Acum, nu mai târziu!
Anii bătrâneţii

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?