Păcatul prejudecăţii

—17 ianuarie 2010


de Petru Beltechi

Păcate acceptabile pentru pocăiţi

Pilda bunului samaritean ne spune că în această lume sunt oameni care, deşi nu sunt născuţi de sus, fac lucruri mai bune, în firea lor pământească în anumite situaţii, decât noi, care pretindem să fim copiii lui Dumnezeu. Pentru copilul lui Dumnezeu însă există un standard mai înalt decât al acestora care, prin firea lor, fac şi lucruri bune.

Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a Fariseilor, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor. (Matei 5:20)

Nu ne putem mulţumim cu dreptatea fariseului, nici măcar cu cea a samariteanului. Ca să avem o dreptate acceptată de cer, trebuie să acceptăm dreptatea lui Cristos.

Rădăcina prejudecăţilor noastre se numeşte lipsa dragostei de sus. Ştiţi după ce erau cunoscuţi cei din biserica primară? După dragostea lor unul faţă de altul. O parte din problemă sunt prejudecăţile noastre care ne împiedică să ne acceptăm unii pe alţii aşa cum suntem şi împreună să creştem spre maturitate. De ce lumea nu mai poate să ne identifice şi pe noi, astăzi, ca pe creştinii din biserica primară? 

Descarcă acest mesaj +

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?