Filosofia vs. evanghelia

—11 octombrie 2009


de Petru Beltechi

Faptele Apostolilor

Pavel ştia că sistemele filozofice ale vremii, fie al stoicilor, fie al epicurienilor, nu puteau să dea răspunsul la căutările omului de a înţelege universul şi condiţia umană pe acest pământ, nici să-i dea omului un comportament care să-l ajute să trăiască mai bine, evitând răul şi făcând binele. Iată de ce a îndrăznit să confrunte mesajul filozofiei cu mesajul Evangheliei Domnului Isus.

Ca să aibă răspuns la aceste întrebări, cine este şi încotro se îndreaptă, omul trebuie să se ducă la originile sale, la începuturile sale, să înţeleagă unde a început răul, să înţeleagă şi să accepte căderea omului în păcat şi să accepte soluţia pe care nu el a găsit-o ci Dumnezeu.

Soluţia pentru păcatul omului este planul perfect de mântuire prin moartea, îngroparea şi învierea Domnului Isus. Toate sistemele filozofice din această lume nu pot produce un plan perfect de mântuire al omului. Iată de ce suntem gata să privim cu atenţie la mesajul pe care Pavel l-a adus în faţa atenienilor şi să-l analizăm. Fără revelaţia Scripturilor noi nu putem şti originile noastre, căderea în păcat, nu putem înţelege problema suferinţei şi nu avem soluţia. 

Descarcă acest mesaj +

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?