Dragoste elementară

—16 octombrie 2009


de Mihai Czentye

Creştini de cinci stele

Frica de Dumnezeu rezultă natural în umblarea cu Dumnezeu, iar aceasta, umblarea cu Dumnezeu nu poate decât să ducă la dragostea pentru Dumnezeu. Totul este clar şi simplu. Însă numai dacă înţelegem cum este această dragoste de Dumnezeu. Mulţi o declară, puţini o cunosc şi mult mai rari sunt cei care chiar o demonstrează.

Poate că tot acest faliment al creştinilor de azi în ceea ce priveşte iubirea de Dumnezeu vine din faptul că nu pricep punctul ei de plecare. Ne place să ne auto-măgulim că-L iubim pe Dumnezeu din recunoştinţă sau din iniţiativa inimilor noastre. Nici recunoştinţa şi nici inimile noastre nu ne fac să pornim măcar în iubirea de Dumnezeu.

Trebuie să pricepem că dragostea faţă de Dumnezeu este o pretenţie sfântă a Suveranului nostru. El cere să-L iubim şi nu putem avea o relaţie corectă cu El dacă nu Îl iubim. De altă parte, orice păcătos salvat care se smereşte şi acceptă această obligaţie de a-L iubi pe Dumnezeu cu toată fiinţa sa, va avea parte de răsplătirea Domnului pentru dragostea faţă de El. Sună bine nu-i aşa? Mai ales că răsplătirea are de-a face mai întâi şi în mod suprem cu asemănarea noastră cu El. V-aţi gândit la o astfel de răsplătire?! Vă îndemn să porniţi de aici… 

Descarcă acest mesaj +

Alte mesaje din aceeaşi serie:
Arta umblării
Umblarea care merită
Frica transformatoare
Necesitatea fricii

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?