Rolul pastorului

—6 iunie 2008


Aveţi în mâini un număr special al publicaţiei Adunării Baptiste Independente din Beiuş. E ste special pentru că este dăruit chiar în timpul anualei Conferinţe a Baptiştilor Fundamentalişti şi are exact aceeaşi temă cu cea a Conferinţei.

De asemenea, este special datorită conţinutului ei. Publicaţia obişnuită nu are decât două articole în ea. Prima, articolul directorului Colegiului Biblic Baptist Independent „Bereea” din Beiuş, pastorul Gabriel Rivera, este o incursiune extrem de profundă, chiar emoţională, în personalitatea de păstor, al lui Cristos. Inima dumneavoastră va fi cu siguranţă atinsă de implicarea întregii personalităţi a lui Iesus în păstorirea sufletelor. În zile ca ale noastre în care personalitatea proprie a pastorilor pare să fie mai preţioasă decât orice altceva, imaginea inimii frânte a lui Cristos pentru mulţimile rătăcite ar trebui să fie redescoperită ca personalitatea biblică şi cristică a oricărui slujitor al Domnului, mai ales a celui care ocupă rolul biblic de pastor al bisericii locale a Domnului Iesus. 

Al doilea articol este de fapt, un mesaj ţinut de pastorul Spurgeon la o conferinţă pentru pastori, cam aşa cum e a noastră. Renumitul nostru înaintaş pictează portretul pastorului. Care ar fi acesta? Şef, sau comandant, sau stăpân?! Niciuna din acestea! Unicul portret care se potriveşte slujitorului chemat de Dumnezeu în rolul biblic de pastor este acela de ispravnic. Ne rugăm ca predica aceasta să fie un bun test de auto-evaluare pentru orice ocupant sau aspirant la slujba de episcop al Adunării lui Cristos.

În sfârşit, surpriza acestui număr este suplimentul care conţine un interviu cu pastorul Adunării Baptiste Independente din Beiuş, Petru Beltechi. Cu siguranţă că mărturia acestui demn urmaş al lui Chefa va reprezenta o încurajare şi provocare pentru toţi împreună-slujitorii bisericilor locale din ţara noastră.

Descarcă acest buletin +

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?