De la întuneric la lumină

—14 septembrie 2007


În ţara noastră încă nu avem o filosofie de misiune biblică, în doctrină si practică. Pentru multe biserici evanghelice din România, misiune înseamnă o vizită a unui grup organizat într-o altă biserică, încare se ţin un „program cultural” si opredicuţă care să nu supere pe nimeni.

Misiunea biblică nu are nimic de-a face cu acest tip de turism bisericesc. Iată de ce este atâta nevoie să regândim misiunea, de data aceasta din punct de vedere biblic.

Mai devreme sau mai târziu, o biserică moare dacă nu este implicată în Marea Trimitere (Matei 28:18-20). Ce să facem ca adunarea noastră să nu moară? Există mai multe elemente care fac o biserică să reziste în timp. În primul rând, temelia bisericii trebuie să fie Cristos; apoi sunt esenţiale doctrina si practica, fără a lăsa deoparte spiritul misionar.  Iată ce spune Biblia în Fapte 1:8

Ci veţi primi putere, când va veni Duhul Sfânt peste voi, si veţi fi martorii Mei atât în Ierusalim, cât si în toată Iudeea si Samaria şi până la marginea pământului.

Acest verset atât de cunoscut ne spune că suntem martorii lui Cristos atât în Ierusalim, cât şi-n Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului: adică în
acelaşi timp în toate aceste locuri. E greşit să gândeşti că mergi în alt loc după ce ai terminat cu Ierusalimul, de exemplu, pentru că niciodată nu putem isprăvi lucrarea într-un anumit loc. Atunci când ne aţintim privirea la un singur loc, la oraşul nostru, ne lipsim de noi ocazii de a-L vedea pe Domnul lucrând în vieţile altora, în ţară şi peste hotare.

Descarcă acest buletin +

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?