Credinţa lui Iov

—23 mai 2010


de Petru Beltechi

Iov

Primul ciclu de discursuri şi răspunsuri dintre Iov şi cei trei prieteni a săi, Elifaz, Bildad şi Ţofar se încheie aici cu răspunsul dat de Iov în capitolele 12-14 din cartea Iov. Nu ne vom putea apleca asupra fiecărui verset dar am extras cele mai importante adevăruri pentru viaţa noastră.

Când noi citim cartea lui Iov, ar trebui să ne vedem în oglindă. Această carte ne lasă să înţelegem de ce trebuie să suferim, înţelegem mai bine chiar suferinţa, recunoaştem propriile noastre lupte interioare, dar mai presus de toate acestea, trebuie să nu uităm adevărul fundamental că Dumnezeu nu ne părăseşte chiar dacă toţi din jur ne vor părăsi.

Credinţa lui Iov este testată aici din temelii datorită experienţei prin care trece. Credinţa lui nu era una de faţadă, aşa cum este cea a multor creştini de azi. Iov a îmbrăţişat credinţa cu toată fiinţa sa.

Nu există nimeni pe paginile Scripturilor în afară de Christos, care să fi fost atacat de Satan cu atâta înverşunare aşa cum a fost Iov. Putem spune că Iov a devenit un caz de studiat pentru creştini, şi fiecare generaţie ar trebui să înveţe tot ce se poate din experienţa lui. 

Descarcă acest mesaj +

Alte mesaje din aceeaşi serie:
Despre Dumnezeu şi pocăinţă
Nevoia unui mijlocitor
Experianţa umană
Mai grele ca nisipul mării
Retorica lui Elifaz
Agonia lui Iov
Atrocităţile continuă
Neclintit în nenorociri
Satan acuză
Prioritatea lui Iov

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?