Atrocităţile continuă

—14 martie 2010


de Petru Beltechi

Iov

Atacul împotriva lui Iov continuă. Satan nu renunţă uşor pentru că lui nu-i place să recunoască că a greşit şi că a pierdut bătălia cu Dumnezeu. Primul lui atac asupra lui Iov s-a soldat cu patru mari atrocităţi pe care le-a adus asupra lui, în care şi-a pierdut posesiunile materiale şi moştenitorii. În acest ultim atac Satan îi distruge sănătatea. Satan este răzbunător şi lui îi place să fie crud cu victimele sale, dar nu poate face nimic mai mult decât Dumnezeu îi îngăduie.

Şi Satana a răspuns Domnului: „Piele pentru piele!” Omul dă tot ce are pentru viaţa lui. (Iov 2:4)

Expresia „piele pentru piele” este o axiomă a filozofiei care afirmă că omul dă tot ce are ca să-şi scape viaţa. Potrivit acestei filozofii Iov va renunţa la credinţa şi devotamentul său faţă de Dumnezeu dacă va suferi fizic.

Satan a devenit brusc amnezic. Nu-şi mai aduce aminte că a prezis şi data trecută că Iov îl va blestema pe Dumnezeu. Acum vine cu o pretenţie nouă. Cu alte cuvinte el justifică că prima încercare n-a fost suficient de severă, dar dacă Dumnezeu îl va lăsa să-l atace fizic pe Iov, de data asta, cu siguranţă, Iov îi va întoarce spatele lui Dumnezeu. 

Descarcă acest mesaj +

Alte mesaje din aceeaşi serie:
Neclintit în nenorociri
Satan acuză
Prioritatea lui Iov

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?