Misiunea biblică

—28 iunie 2009


de Petru Beltechi

Faptele Apostolilor

Citesc în rezoluţiile multor organizaţii evanghelice că avem nevoie de o nouă abordare a misiunii, că trebuie făcut “up-grade” al misiunii la secolul 21 şi la noile tehnologii de comunicare. Deci principiile misiunii aplicate de biserica din Antiohia şi de apostolul Pavel şi Barnaba sunt depăşite, nu mai funcţionează?!

Dacă, pe de altă parte, citesc cu atenţie Fapte 14, descopăr că în urma predicării Evangheliei autentice oamenii se întorceau de la idoli la Dumnezeul cel adevărat, că apostolul făcea ucenici şi că în urma rugăciunii şi călăuzirii Duhlui Sfânt rânduia prezbiteri, astfel întemeind biserici locale.

Preocupările organizaţiilor creştine de azi nu seamănă deloc cu Scripturile. Sunt preocupate de terorismul internaţional, SIDA, oprirea persecuţiei creştinilor, drepturile omului, etc. Scopul este nu plantarea de biserici locale, ci o societate mai bună?! Nu vi se pare că suntem la o oră de filozofie, pe vremea conducerii PCR? Nu vi se pare că aceste aşa zise organizaţii creştine răspândesc umanismul nu Evanghelia mântuitoare a Domnului Isus? 

Descarcă acest mesaj +

Exprimă-ţi părerea completând următorul formular:

Care este a treia lună din an?