Mesaje predicate în decembrie 2009

Cum răspunde Dumnezeu

De Petru Beltechi, joi, 31 decembrie 2009

Isus şi rugăciunea

Toţi am trăit experienţa de a-L ruga pe Dumnezeu să ne asculte, şi totuşi Dumnezeu nu ne-a ascultat rugăciunea.

Eu m-am rugat ca soţia mea să fie vindecată de cancer, dar a murit. O femeie spune: eu mă rog de ani de zile ca bărbatul meu să se lase de alcool, dar nici un semn de îndreptare, ci dimpotrivă, starea lui este mai rea. Mă rog pentru a-mi găsi o slujbă şi nu-mi găsesc. Mă rog să-mi găsesc un partener de viaţă după voia lui Dumnezeu şi nu primesc răspuns. Ne rugăm să avem un copil şi soţia mea nu poate păstra sarcina. Şi exemplele pot continua. Apoi luăm Biblia şi citim:

Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. (Psalm 116:1)

Cum răspunde Dumnezeu la rugăciunile noastre?  Ascultă sau descarcă acest mesaj +

Nu te teme Marie

De Petru Beltechi, vineri, 25 decembrie 2009

Nu te teme

Există o legătură între frică şi credinţă. Când frica te-a cucerit pui la îndoială chiar şi o intervenţie divină şi asta poate duce la necredinţă.

Nimeni nu poate înţelege supranaturalul şi oricine dintre noi ar vedea un înger tot aşa s-ar fi comportat, pentru că nu vezi în fiecare zi un înger ca să spui că te-ai obişnuit cu el. Dar întrebarea cheie este: unde laşi să te conducă pe tine frica? Pe Zaharia frica l-a condus la necredinţă, pe Iosif şi Maria la credinţă.

Zaharia a întrebat ceva de genul: Chiar crezi că poţi să o faci Doamnne, să dai la o parte barierele bătrâneţii şi să am în sfârşit un urmaş? Maria întreabă: Doamne cum o vei face? Din întrebarea lui Zaharia se vede necredinţa, din a Mariei credinţa.  Ascultă sau descarcă acest mesaj +

În locul ales de Dumnezeu

De Mihai Czentye, duminică, 20 decembrie 2009

Sunt eu omul dorit de Dumnezeu în locul în care m-a aşezat El? Întrebarea aceasta ar trebui să fie cheia noastră de control în permanenţă. La ea încearcă să răspundă mesajul acesta. Creştinii sunt fie supravieţuitori în cele spirituale, aceasta însemnând că se târăsc în loc să umble, fie satisfăcători, aceasta însemnând că bifează în loc să trăiască, fie slujitori, aceasta însemnând că sunt stăpâniţi în loc să stăpânească, fie schimbători, aceasta însemnând că transformă mediul în loc să fie transmformaţi de el. Tu de care fel eşti?  Ascultă sau descarcă acest mesaj +

Nu te teme Iosif

De Petru Beltechi, duminică, 20 decembrie 2009

Nu te teme

Nu te teme este tema aducerii aminte a naşterii Domnului nostru Isus Cristos. Vom urmări azi această temă în viaţa lui Iosif, apoi în viaţa Mariei şi în cele din urmă în viaţa păstorilor.

De ce i-a spus îngerul lui Iosif, nu te teme? Pentru că Iosif era într-o situaţie imposibilă. Înregistrarea lui Matei, este scrisă din perspectiva lui Iosif. Când vom privi la înregistrarea din Luca vom vedea că Luca scrie din perspectiva Mariei. Noi toţi trecem prin situaţii imposibile. Ce facem în aceste situaţii? La cine alergăm după ajutor?  Ascultă sau descarcă acest mesaj +

Persoana lui Cristos

De Petru Beltechi, duminică, 20 decembrie 2009

Nu poţi să vorbeşti despre Naşterea lui Cristos fără să nu începi cu întruparea Sa, iar unul din cele mai bune texte din Scriptură este:

La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu. (Ioan 1:1)

Un comentator biblic spunea că aceste versete sunt printre cele mai profunde afirmaţii scrise de mâna omului. Existenţa veşnică a lui Christos este evidentă în toată Scriptura, iar cine neagă existenţa veşnică a lui Christos, respinge adevărul Scripturilor.

Şi tu, Betleeme Efrata, cu toate că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei. (Mica 5:2)

 
Ascultă sau descarcă acest mesaj +

Bucuria în rugăciune

De Petru Beltechi, joi, 17 decembrie 2009

Isus şi rugăciunea

Cum şi-a manifestat Cristos bucuria? În rugăciune! Cineva ar putea spune: ce mod ciudat de a celebra un succes!

Te laud pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor. Da, Tată, fiindcă aşa ai găsit cu cale Tu. (Luca 10:21)

Cum celebrează azi oamenii succesul? Zgomotos, ies în stradă, beau, se-mbată şi se fac de râs. Ideea de a celebra în rugăciune este străină, chiar şi multor creştini. Dar când vom înţelege pe deplin acest lucru şi vom celebra şi noi în rugăciune marile binecuvântări din viaţa noastră, abia atunci Îi vom aduce glorie lui Dumnezeu.

Ce trebuie să înţelegem din această afirmaţie a Domnului Isus este că potrivit lui Dumnezeu, cine Îl respinge pe Domnul Isus în această viaţă, nu este deloc înţelept, ci nebun. Dumnezeu respinge mândria şi aroganţa celor ce se cred singuri înţelepţi şi va respinge întotdeauna înţelepciunea lumii. Să nu înţelegem greşit această afirmaţie. Nu este păcat să fii înţelept şi priceput, prudent, prevăzător. Este greşit şi păcat atunci când devii mândru în înţelepciunea şi gândirea ta, şi spui că nu ai nevoie de Isus Cristos, de Evanghelia şi învăţătura Sa.  Ascultă sau descarcă acest mesaj +

O lucrare de succes (II)

De Petru Beltechi, duminică, 13 decembrie 2009

Faptele Apostolilor

Data trecută am vorbit despre semnele unei lucrări de succes folosindu-ne de Fapte 20 şi am enumerat 6 din cele 12 caracteristici pe care le găsim în acest text. Cred că punctul culminant al acestor caracteristici este propovăduirea Evangheliei şi avem un reper biblic prin modul în care apostolul Pavel a propovăduit.

În mesajul de astăzi vă propun să vedem cum se predică astăzi această Evanghelie. Este trist că mulţi din evanghelicii de astăzi, din necunoaştere sau nepăsare, nu-şi dau seama de diferenţa dintre predicarea „modernă” şi cea biblică.

Ştiţi că Martorii lui Iehova vorbesc şi ei despre Isus, dar numai despre umanitatea Sa, negând vehement divinitatea Sa. Ei omit textele Scripturilor care vorbesc despre divinitatea Sa, dar aţi observat că mulţi predicatori de azi „sar” peste anumite doctrine fundamentale, absolut necesare pentru ca un păcătos pierdut să poată experimenta cu adevărat naşterea de sus.  Ascultă sau descarcă acest mesaj +

Sfinţire şi nădejde

De Lionel Mischie, duminică, 13 decembrie 2009

Cristos revine – 1 si 2 Tesaloniceni

Pavel este un exemplu pentru toţi creştinii în ce priveşte aşteptarea venirii Domnului Isus după Mireasa Sa, Biserica. El a crezut într-o răpire iminentă, înaintea necazului cel mare. De ce credem în pretribulaţionism? Pentru că răpirea este prezentată ca un eveniment iminent, pentru că noi creştinii nu suntem destinaţi să experimentăm revărsarea mâniei lui Dumnezeu, pentru că răpirea pretribulaţionistă aduce cu adevărat mângâiere celor vii în aşteptarea Domnului, şi pentru că nu există nici o menţiune cu privire la răpire în acest pasaj (1 Tesaloniceni 4:13-18).  Ascultă sau descarcă acest mesaj +

Schimbat de rugăciune

De Petru Beltechi, joi, 10 decembrie 2009

Isus şi rugăciunea

Dacă descrierea feţei lui Cristos făcută de Luca este foarte generală, vedem că Matei este mult mai precis. El descrie strălucirea şi chiar face o comparaţie – faţa Lui a strălucit ca şi soarele. Trebuie să înţelegem că strălucirea feţei lui Isus nu era doar o reflectare a soarelui sau a altei lumini, ci era lumina însăşi, o lumină care ieşea din El. Această descriere ne vorbeşte nouă de natura divină a lui Cristos. În acelaşi timp, schimbarea feţei lui Moise era numai o reflectare a gloriei lui Dumnezeu, la fel cum luna reflectă lumina soarelui.

Evenimentul „transfigurării” este o dovadă a afirmaţiei pe care ISUS a făcut-o în Ioan 8:12

Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

 
Ascultă sau descarcă acest mesaj +

O lucrare de succes (I)

De Petru Beltechi, duminică, 6 decembrie 2009

Faptele Apostolilor

Putem vedea în capitolul 20 din Faptele Apostolilor că Pavel face o recapitulare a lucrării sale în mijlocul celor din Efes. Dacă vrem să avem o lucrare de succes nu trebuie să apelăm la ultimele „reţete moderne” pentru succes folosite de mega-biserici, ci trebuie să privim în Noul Testament. Este adevărat că aproape sigur nu vom avea o mega-biserică, pentru că astăzi oamenii resping învăţătura sănătoasă, dar noi avem de ales între a fi într-o biserică condusă de oameni şi filozofiile lor de succes şi a fi într-o biserică care să fie plăcută Domnului. Cum trebuie să fie o biserică plăcută Domnului? Iată câteva semne ale unei lucrări biblice…  Ascultă sau descarcă acest mesaj +